Община Сливен

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Илия И., пренасящ пакетчета хероин в чорапи на малолетно момче

-------------------------------
13.09.2016 / 15:53

Окръжна прокуратура-Сливен внесе обвинителен акт и предаде на съд Илия И.. Той е подсъдим за това, че На 02.02.2016 год. в гр. Нова Загора, при условията на посредствено извършителство чрез малолетно момче, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 0,901 гр. хероин с концентрация на активно действащия компонент диацетилморфин 39 % на обща стойност 81, 09 лв.– престъпление по 354а ал.1 изр.1 предл.4-то алт. 1 от НК.

На 02.02.2016 год. вечерта Илия И. решил да излезе от дома си и да продава наркотици на лица от квартала. За целта взел в себе си 52 бр. саморъчно изработени хартиени пакетчета съдържащи хероин и излязъл на улицата. Там забелязал играещи деца и извикал при себе си малолетно момче. Ударил го по рамото и го накарал да скрие полиетиленовия плик с пакетчетата наркотик в чорапа си. Обяснил му, че ще изважда пакетчета с наркотик и ще го дава на други лице от квартала, когато той –Илия И.му каже. Хванал го за ръката и двамата се отправили към училището.

В района на училището двамата били задържани от служители на полицията и отведени в сградата на РУ на МВР – Нова Загора. Там момчето предало полиетиленовата торбичка с намиращите се в нея 52 пакетчета хартиени пликчета с наркотично вещество.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си на 30.09.2016г.

 

(Прокуратура на Р. България)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев