Община Сливен

Днес решават за Лечков. Чиновниците – на „протест”

Съдебна палата - Сливен
21.04.2010 / 10:17

Отложеното вчера заседание на окръжния съд /съдия Галина Нейчева/ относно евентуалното отстраняване на Лечков от поста ще се проведе днес от 14 часа.

Вчера адвокатът на кмета поиска отлагане, за да се запознае по-обстойно с материалите от делото. Въпреки липсата на индикации за натиск от държавни институции и партийни централи, в съда и прокуратурата цари напрежение, сподели за „Седмица” магистрат, пожелал анонимност. В прокуратурата смятали, че са си свършили добре работата, но развитието на нещата с кмета на Ямбол навявало опасения. В съда пък имало известни притеснения от инициирания от самия Лечков протест на чиновниците от общинската администрация преди съдебното заседание. Вчера кметът е бил видян да влиза в Съдебната палата, но няма информация с каква цел и при кого.

Нека съдиите знаят, че поне половината служители на общината не одобряват т.нар. протест, споделиха на четири очи общинари. Никога в сградата под часовника не са се възцарявали подобни порядки на административен натиск към работещите в нея. Който дръзне да не изпълни повелята на Биг брадър, ще бъде изгонен от Къщата – изрази се образно един от недоволните. „Ако утре отстранят кмета, тутакси ще го предадат и тези от обкръжението му” – прогнозира друг.

Според опонентите на Лечков, насроченият протест пред Съдебната палата е незаконен. Не е имало техническа възможност за подаването на уведомление три дни преди него. Други пък са на мнение, че „протестът” трябва да се състои, за да види от целият град как се манипулира една цяла администрация.

„Седмица” научи, че хора от обкръжението на кмета агитират и служители от други ведомства да участват в акцията. Мераклии обаче нямало.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев