Община Сливен

ОДМВР-Сливен започва засилени проверки за използване на обезопасителни колани

------------------------------------
13.09.2016 / 08:57

В периода 12-18 септември Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение. На територията на всички държани-членки на ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.. В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети.

Пътните полицаи ще припомнят на водачите колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. От TISPOL отчитат пряко въздействие на този фактор върху аварийността и в частност върху Броя на пострадалите и загиналите п ри тежки пътно-транспортни произшествия.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев