Община Сливен

Пътна полиция - Сливен отбелязва днес Деня за превенция на пътната безопасност

-------------------------------
10.09.2016 / 15:24

„Пътна полиция” – Сливен съвместно с доброволци на Българския червен кръст ще отбележат деня за превенция с акция на кръстовището на булевардите ”Братя Миладинови” и „Хаджи Димитър” в град Сливен.От 10,30 до 11,30 водачите получиха информационни флаери и материали, свързани с безопасността на децата на пътя. Денят на превенция традиционно се провежда в съботата преди 15 септември, като се цели да се повиши бдителността на водачите към децата в началото на учебната година. В хода на акцията ще се следи за спазване на предимството на пешеходни пътеки, спазването на пътните знаци, маркировките и ограничението на скоростта. Ще бъде обърнато внимание на пешеходците да пресичат на определените за това места и на задълженията на велосипедистите като част от движението.

Данните от анализа на сектор “Пътна полиция” сочат, че няма загинали деца, при пътни произшествия, на територията на ОДМВР-Сливен, през изминалата лятната ваканция.

 

За периода от 01.06. до 31.08. тази година няма загинали деца до 17-годишна възраст. Ранени са 7 вследствие на настъпили общо 6 тежки пътно-транспортни произшествия (ТПТП). 4 от ранените деца са били пътници в леки автомобили, 2 са пешеходци, а 1 е водач на велосипед. Няма регистрирани ТПТП с участието на деца за отчетния период в общините Котел и Твърдица. В община Сливен са настъпили общо 4 ТПТП с 4 ранени деца-1 водач на велосипед, 1 пътник в лек автомобил и 2 пешеходци. За Нова Загора се отчитат 2 ТПТП с 3 ранени деца, като пътници в леки автомобили.Анализът сочи, че през месец юли са станали най-много ТПТП- три на брой с 4 ранени. През Юни ТПТП са две, а през август едно с общо трима ранени. Произшествията са възникнали на:

1. АМ”Тракия” км 234+600 – общ.Нова Загора

2. Път I-6 км 393 – общ.Сливен

3. Път III-662 км 2+500 – общ.Нова Загора

4. с.Жельо войвода, ул.”Съби Димитров” – общ.Сливен

5. гр.Сливен, кв.”Клуцохор”, ул.”Патриарх Евтимий”

6. гр.Сливен, кв.”Дружба” до бл.20

След анализиране на причините довели до ТПТП с участието на деца се установи, че всички произшествия са настъпили по вина на водачите на МПС, като нарушенията които те са извършили са отнемане на предимство, несъобразена скорост и неправилно завиване.

 

“Пътна полиция” апелира гражданите за по-голяма бдителност и толерантност към децата, пешеходците и останалите участници в движението. Да спазват пътните знаци, маркировката, ограниченията на скоростта и да не сядат зад волана пили.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев