Община Сливен

Общинската комисия по безопасност на движението прие проекта за „Синя зона“ на Сливен

----------------------------------
09.09.2016 / 19:31

Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата разгледа и прие проекта за въвеждане на „Синя зона“ в град Сливен. На свое заседание днес членовете на комисията взеха решение проектът да бъде внесен за гласуване в Общинския съвет, като паралелно се разгледат и съгласуват изготвените планове за организация на движението.

 

Комисията взе решение още за временна забрана на движението по пътя Гавраилово-Сливен заради влошеното му състояние и възникнала опасност за безопасността на движението. Пътят не е поддържан системно, има нарушение на настилката и обрасла растителност, която възпрепятства видимостта. На места има опасност от пропадания, сочи заключение на експертно обследване и оценка.

 

На заседанието бяха разгледани молби за обезопасяване на пътни и пешеходни отсечки и предложения за поставяне на технически неравности или видеонаблюдение.

 

Председател на Комисията по транспорт е зам.-кметът Румен Иванов. В нея участват експерти от общината и представители на КАТ, РУ на МВР, ДАИ, „Пътнически превози“, „Общинска охрана и СОТ“ и директор устройство територия , общо 18 члена.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев