Община Сливен

Динко от Ямбол иска среща на четири очи с Бойко Борисов, има идея как да се пази границата

-------------------------------
08.09.2016 / 16:13

В страната ни да бъдат сформирани доброволчески отряди за охрана на границата, финансирани от държавата - това предлага ловеца на мигранти Динко Вълев от Ямбол. Според него в гражданските формирования трябва да влязат бездомни и бедни хора, които в момента, за да се прехранват, ровят из контейнерите за смет. Вълев се надява, че правителството и премиерът Бойко Борисов ще го подкрепят.

 

От ефира на Дарик Динко Вълев настоя за среща на четири очи с министър-председателя Бойко Борисов, пред който ще представи в идеята си във вече узрял вид, с конкретни предложения.

 

Те предвиждат, ако държавата му даде картбланш да лови законно мигранти, да организира действията по границата с изключителна прецизност.

 

"Ние не отиваме да се бием, просто отиваме да им кажем, че не им е мястото тук и да се връщат", каза Динко.

 

Всички участници в отрядите задължително ще преминават през психотестове, а пистолет ще се дава на всеки десети.

 

"Ако премиерът и правителството ме подкрепи, за да има доброволни отряди, птиче няма да прехвръкне през границата. Ако те ми разрешат да нося отговорност с подкрепа на правителството, ще го направя по най-строгия начин, ще бъде изпипано по най-добрия начин. Трябва хората, които носят оръжие, да имат разрешително. Да не сме тръгнали на екскурзия?! Не отиваме на границата, за да правим циркове, всичко трябва да е изпипано. Има хора, които бъркат по кофите, защо да не им се дадат пари, за да пазят границата. Така той ще се грижи и ще бъде отговорен, защото това ще му е спасението. Аз ще се радвам един ден, че аз съм дал идеята и ще ме споменават с добро, защото съм го направил с желание", посочи той.

 

Динко е убеден, че с личния си пример е вдъхновил Унгария за острата й политика спрямо бежанците и създаването на доброволчески отряди по границата.

 

"Унгария видяха от мен, защото Динко от Ямбол даде идея и те на база на тази идея събраха 3000 динковци и си решиха проблема", допълни Динко.

 

Той заяви, че не е изкушен от политиката и призова да не го атакуват от с предложение за включване в редиците на различни партии.

 

"Това не е моят спорт и не ме възбужда да бъда политик. Ако аз се кандидатирам за политик означава да стана като всички останали. Аз не искам да съм като останалите. Аз може да имам малко, но си е мое", допълни той. "Дарик"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев