Община Сливен

БСП- едробуржоазна партия на милионери, банкери, фабриканти и на енергийната мафия утре посреща лъжовния ден на „свободата”

------------------------------------
08.09.2016 / 10:42

Утре е 9-ти септември и т. нар. социалисти отново ще празнуват лъжовния ден на „свободата”. Но що за партия е това?

БСП отдавна се е превърнала в едробуржоазна реакционна партия. Социалният елемент в нея е застъпен единствено и само за целите на предизборната демагогия, както и в концепцията й за социални подаяния към определени социални групи, чрез които реализира политическото си присъствие – основно пенсионери и ромско малцинство. Там вече имат и дългогодишно коалиционно партньорство.

Както и с посестримата си по кремълска линия ДПС – паразитна структура, създадена от Кремъл с помощта и съдействието на Държавна сигурност, верният слуга на КГБ.

Неслучайно и най-реакционните промени в законодателството са дело на БСП и се подкрепят от тях. Достатъчно е да споменем само фундаменталната промяна на ГПК през 2008 г., с която банките се приравниха с държавните институции при събиране на вземанията и промените, които развързаха ръцете на частните съдебни изпълнители.

През последния четвърт век БСП ясно доказа едробуржоазния си манталитет. Цялото политическо ръководство на партията е съставено от милионери – едри фабриканти, търговци на ток, хотелиери, банкери, застрахователи, арендатори, търговски представители, фабриканти и едри земевладелци. Има ли смисъл да споменавам почетния руски консул Георги Гергов и империята му, Гущеров, Дъбов…Списъкът е дълъг. Дори и привидно скромният Георги Кадиев може да се похвали със завидни успехи, а семейната им фирма , собственост на съпругата му „Енерджи съплай” ЕООД” е отчела официално през последните 4 години над 420 000 000 лв приходи от търговия с ток. Скромността краси човека. В дългия списък можем да добавим десетки милионери, свързани по един или друг начин с БСП и куфарчетата с пари, които се раздадоха в началото на прехода. Има ли смисъл да припомням кой е Людмил Стойков, собственикът на к.к. Дюни и приятелството му с Георги Първанов. На последния дори синчето се сдоби с хотел за някакви си 7 000 000 лв. Валентин Златев, Петър Манджуков, Николай Вълканов, Гриша Ганчев, Пешов, Арабаджиев, братя Галеви…Все имена, тясно свързани със „столетницата”. Пропускам десетки и не това е целта на тази статия. Тези факти са очебийни и всеизвестни. Срещу много от тези бизнесмени от години се водят дела за източване на ДДС и акциз за десетки милиони и стоят на трупчета в прокуратурата. Случайност?!

Самият Кирил Добрев дори беше заловен при акция на ГДБОП с крупна сума пари при внасянето им от Сърбия. О, минало незабравимо…Последният път, когато го видях управляваше Мерцедес Е 55 AMG. Самият председател на партията не слиза от мазния служебен мерцедес, а да не припомням самозабравилата се социална министърка с тоалети за петцифрени суми. Изобщо, марката Мерцедес се превърна в любима за социалистическия елит. Символ на социален просперитет.

Много от партийните дейци пък се превърнаха в дистрибутори на големи западни фирми по линия на дипломатическите си контакти. Довчера плюеха и заклеймяваха капитализма, докато тайничко са си договаряли алъш-вериша.

Да си спомним за нечовешките условия на труд в изпарената от взрив фабрика „Миджур”, където загинаха 15 работника.

Тези „бизнесмени” се нуждаят от покорни и зависими хора, доведени до отчаяние и несигурност, от хора, които се страхуват за утрешния ден, от работници, които едва преживяват и свързват двата края, за да бъдат максимално покорни и зависими. В бизнес практиките на комунистите се включва и добре познатата тактика „разделяй и владей”. Сред работниците им има внедрени хора, които освен, че слухтят за недоволни, всеки месец разпространяват слухове колко е тежко положението, как няма пазар за въглищата примерно или как пазарът се свивал и предстоят съкращения. Целта е работниците да се държат в постоянен страх от съкращения и да се настройват един срещу друг, за да се предотврати в зародиш всяка форма на стачни действия, търсене на трудови права и искания за увеличаване на заплатите.

Синдикатите?! Тълен пашак. Поначало те са създадени за да обслужват същите едри феодали и основно се използват за политически натиск, когато голямата баница не може да бъде разпределена. Факт, доказал се с времето. Синдикатите са притурка към едрия бизнес.

Всъщност не само на централно ниво БСП е едробуржоазна по състав и мислене. В общинските ръководства изобилства също от местни дерибеи, едри арендатори, фабриканти и всякакъв вид „бизнесмени”.

Има ли смисъл да припомням кой и защо създаде групировки като СИК, ВИС, Мултигруп?!

Има ли смисъл да припомням, че през 1996 г. 12 банки в България бяха фалирани по време на правителството на Жан Виденов. Тогава над 300 000 000 000 лв. (триста милиарда) необезпечени кредити бяха раздадени основно на приближени на ръководствата на тези банки кръгове, а финансовата система на държавата бе срината умишлено. Днес, след разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност ние вече знаем, че всичките тези 12 банки бяха ръководени от кадри на Държавна сигурност и БСП.

БСП, като наследник на БКП, наследи и нейния апарат.

Един апарат, който 45 години паразитираше на гърба на хората – работници и селяни. Един апарат с привилегии, добавки, надбавки, който живееше като буржоазия. Но за разлика от истинската буржозия този паразитен апарат третираше подчинените си като роби. Българинът нямаше право да пътува зад граница. Българинът нямаше право да има не фабрика, ами цехче, мандричка дори. Българинът не можеше да изпрати децата си да учат в престижен университет. Намаше право да има нива, трактор. За виц срещу властта пребиваха и осъждаха. На границата застрелваха в гръб при опит за бягство. Да не споменавам концлагерите и десетките хиляди избити без съд и присъда.

На централно и местно ниво тези търтеи получаваха огромни за времето си добавки за храна и представителни нужди. Суми, които надхвърляха заплатите на трудещите се обикновени българи. По същество още по това време апаратът на БКП вече се бе превърнал в особен вид дребна буржазия, с буржоазни привички и манталитет. Само че от феодално-буржоазен тип.

За бога, няма да забравя една картинка, докато бях на бригада като ученик. Двадесетина баби на полето, скършени в кръста, цял ден наведени, чоплят земята, а край тях се върти мазния партиен секретар, изпреварен от шкембето си с 5 минути, одумва ги, после сяда във волгата, отпрашва нанякъде, после пак се връща, пак им се кара нещо, после идва при нас, учениците, вика, ръкомаха, заплашва. Урод. Тотален урод, който през живота си не е съградил с ръцете си нищо, който и запиняк за кочина дори не е слагал, но крещеше и се пенеше на възрастните жени, които работеха цял ден на полето за 2 лева надник.

Ето това се нарича убийство. Да убиеш народа си. Да го принизиш до скот и да го накараш да мисли, че тези 2 лева са подаяние, че дори не ги заслужваш. Е, успяха у мнозина да втълпят това и даже да ги накарат да чувстват благодарни. То и прасето е доволно, когато в копанята му сипват помийка и не търси друга кочина.

Е, след 10-и ноември дирижирано, организирано, по подобие и по команда на господарите си в Кремъл този паразитен апарат изведнъж осъмна като едра буржоазия . Фалираха умишлено стотици предприятия, за да ги изкупят за без пари, наляха държавни пари и създадоха първите частни банки, станаха застрахователи, от които всички се страхуват…Изобщо, идилия.

На идеологическо ниво – пълен тюрлюгювеч. Няма Маркс, няма Енгелс, няма нищо. Ленин вече е неудобен за целите на новоизлюпените капиталисти. Довчерашните комунисти изведнъж осъмват „социалисти”. Същите, които след 1944 г. преследваха, вкарваха в концлагери и затвори, избиваха истинските социалисти и земеделци, изведнъж се писаха социалисти. Само дето наследиха всички дивиденти на престъпната си власт и не се отрекоха от тях. Нито пък се отрекоха и осъдиха престъпленията, които извърши паразитният им апарат и хилядите им еничари.

Е, в партията имаше и идеалисти. Малко, но имаше. Познавам такива. Те останаха извън схемите, извън далаверата. Някои от тях напуснаха редиците, обезверени и погнусени още веднага след 1990 г., когато станаха известни фактите около концлагерите, масовите убийства и престъпленията на комунистическия режим. Други пък, наивно продължиха да вярват на един идеал и да подкрепят сляпо престъпната клика, която превърна успешно един идеал в средство за печалба и разграбване на национален ресурс. Какво да правиш?! Суеверия…

В голямата си част членската маса на партията се състои от хора над средната възраст, бюрократи и чиновници, управленски персонал и тук-там по някой заблуден младеж, клефук на стар партиен род.

Много от партийците се разроиха в метастази в т.нар. опозиция, създадена от самата власт, други се прикачиха към паразитни политически структури като НДСВ, ВМРО, Атака – всички до една – деривати на Кремъл. Дори ако погледнем ръководния състав и парламентарната група на ГЕРБ ще открием доста бивши партийни кадри да се мъдрят там днес.

Истината. Тя е по-проста и от БСП.

Истината е, че ако на 9 септември 1944 г. България не беше прегазена от Червената армия, ако не беше окупирана за 3 години от 300 000 окупационен корпус, много от тези партийни фунционери днес щяха да пасат патките на село и да викат подир овцете. (със съкращения от „Svobodata. com”)

 

Георги Георгиев

 

Темата ще продължим утре.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев