Община Сливен

Районен съд - Сливен забрани на брат да доближава сестра си

------------------------------------
07.09.2016 / 21:05

Брат получи забрана да доближава собствената си сестра на по-малко от 10 метра за срок от 1 година. Забраната бе наложена с решение на Районния съд в Сливен по Закона за защита от домашно насилие. С решението братът бе осъден и на 500 лева глоба, той ще трябва да плати и направените от потърпевшата съдебни разноски за 350 лева.

 

Братът В. и сестра му Д. живеели в отделни домакинства с общ двор. Преди повече от десетилетие с решение на съда бил определен режима на ползване на дворното място. Но въпреки това споровете продължили. Сестрата се оплакала, че брат й редовно рушал оградата между двата парцела в двора, обиждал я, гонел я от имота, унищожавал зеленчуците й. Битката за целия двор до такава степен се ожесточила, че на 12 юли братът прескочил разрушената за пореден път ограда. Този път – с брадва в ръце. Обидил сестра си, опитал се да я изгони от двора, започнал да сече прасковеното й дръвче. Този път кавгата станала пред свидетел. Пострадалата извикала полиция на помощ. За упражненото психическо насилие на брата било забранено да доближава на по-малко от 10 метра както сестра си, така и имота й. Полицията ще следи дали той изпълнява забраната.

 

По данни на местното РУ на МВР, през последната година са регистрирани предимно случаи на упражнено домашно насилие от мъже над съпругите им. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев