Община Сливен

На 23-ти октомври в Сливен ще се проведе първия планински маратон "Хайдушки пътеки"

-------------------------------
07.09.2016 / 15:12

Първият планински маратон в България на класическа маратонска дистанция, 42.195 метра, ще се проведе в Града на 100-те воеводи по хайдушките пътеки на Карандила над град Сливен.

Кирил Николов-Дизела и Шабан Мустафа са консултанти в избора на трасето. Те са и първи записани участници в маратона. Общата сборна денивелация достига 2500 метра.

Трасето тръгва от Стария бряст, Дърво на Европа за 2014 година, преминава близо до паметниците на воеводите Хаджи Димитър и Панайот Хитов, прекосява изцяло античната и средновековна крепост Туида, достига до скалния феномен "Халката", следва известната "Хайдушката пътека", моста през езерото на Карандила и се качва на всички високи върхове на Сините камъни, отваряйки почти през цялото време, невероятни, спиращи дъха гледки, за да финишира отново в града през Главната улица обратно до Стария бряст.

Това трасе е предизвикателство към всички планинари в България, защото ще бъде един своеобразен тест за издържливост и изпитание на волята. И както във всеки маратон - важното е да успееш да завършиш!

Повече информация за регистрацията и условията за участие ще намерите на www.oldelm.eu

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев