Община Сливен

Започна традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

-------------------------------
07.09.2016 / 13:54

Тя се провежда в периода 1 септември – 31 октомври от ГД „Национална полиция“. 10 септември е обявен за Ден на превенцията.

От 5 до 11 септември на територията на ОДМВР-Сливен се провежда инициираната от ГД „Национална полиция” Седмица на детската пътна безопасност. Тя се организира традиционно в рамките на кампанията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. Основната цел е подготовка за началото на учебната година на всички отговорни институции.

В съботата преди 15 септември се организира и Ден на превенцията. Тази година той ще се проведе в Хасково на 10 септември в предобедните часове. Тогава ще бъде даден и стартът на последния етап от ХХІV Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2016”. Пътни полицаи от всички областни дирекции на МВР ще се състезават в дисциплините оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътно-транспортни произшествия и майсторско управление на мотоциклет и автомобил

Наред с полицейски акции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на учениците основните правила за безопасност. На 15 септември техният призив за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците. ОДМВР-Сливен ще проведе работни срещи с представители на регионалния инспекторат по образование и кметовете на общини с цел набелязване на съвместни дейности по организацията на началото на новата учебна година за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред. Предвидени са срещи с директорите на училищата и детските градини на обслужваната от ОДМВР-Сливен територия, за съгласуване на действията по обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на учебните заведения. Ще бъде извършен оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировката, уличното осветлени, предпазните огради и пешеходните ограждения в районите на детските и учебните заведения. В седмицата преди започване на учебната година са предвидени и срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим. Сектор „Пътна полиция” ще осъществи редица операции по безопасност на движението, като засилено присъствие ще има в районите на учебните заведения в градовете и селата от областта.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев