Община Сливен

Проф. Божидар Димитров: Единственият обединител на България днес е Бойко Борисов

------------------------------------
07.09.2016 / 09:11

"Днес е един голям празник за всички българи. Защото преди 131 години сме направили нещо велико, като сме се противопоставили на всички големи сили в името на нашето обединение", това заяви пред ПИК, професор Божидар Димитров по повод 6 септември.

 

Директорът на Национално историческия музей коментира пред медията ни и вчерашното изказване на премиера Борисов, като го поздрави за твърдия тон към Европейския съюз. "Преди всичко ние трябва да защитаваме националните си интереси и много ми хареса, това което каза вчера премиерът, защото тук става дума точно за нашите национални интереси. За първи път го видях да се опълчи на егоистичната политика на Европейския съюз и така трябва да бъде Този хъб е важен за нас", допълни Божидар Димитров. Според Димитров от тук нататък, тонът на Борисов трябва да именно такъв. "От къде на къде това което на нас не си се позволява, Южен поток да мине през България и да печелим по 300-400 милиона долара само от такси, да го позволяват на Гърция", допълни още професорът.

 

На въпрос на ПИК, кои са днес обединители на България и има ли кой да защитава националните интереси, Димитров заяви, че това е именно министър-председателят Борисов. "Мисля, че по-голямата част от българския народ е обединена около премиера Борисов", категоричен бе историкът.

 

Относно кандидат президентските номинации и политически битки преди изборите, професорът заяви, че до този момент не е видял нито една платформа, а слушаме само сканадли и обсъждане на това кой колко е висок и красив. "Не е важно колко лупинга в небето можеш да направиш, а какъв държавник си", заяви Димитров. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев