Община Сливен

Заместник-кметовете на община Сливен Стоян Марков и Пепа Чиликова посетиха побратимения град Печ

------------------------------------
06.09.2016 / 10:43

Заместник-кметовете на община Сливен Стоян Марков и Пепа Чиликова посетиха град Печ по покана на общинското ръководство на побратимения ни град. Повод за визитата беше Денят на Печ, който се отбелязва на 1 септември.

Празникът започна със света литургия в Епископската църква, след което се проведе тържествено събрание в концертна зала „Кодай”. За първи път тази година Денят на Печ беше отбелязан съвместно между Общината и Университета, който е най-старото висше учебно заведение в Унгария и през 2017 г. ще отбележи 650 години от своето създаване.

Кметът на Печ д-р Жолт Пава отправи приветствие към жителите и гостите на града. На церемонията бяха връчени почетни награди за принос към Общината и Университета.

Сливенската делегация беше приета от Ласло Богнар – директор на Комитета за култура. На срещата бяха обсъдени отношенията между двата града и бъдещи съвместни инициативи. Обмениха се добри практики в областта на културата и туризма, както и реализацията на европроекти в двете сфери.

Двамата заместник-кметове посетиха общинската фирма за пътнически превози и се запознаха с интегрираната схема за градски транспорт, въведена в Печ през 2014 година. Подобна система престои да бъде изградена и в Сливен. Гостите присъстваха още на презентация на система за паркиране, която ще заработи в столицата на Унгария – Будапеща.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев