Община Сливен

В Сливен ще отбележат Деня на Съединението с тържествена церемония на пл. "Хаджи Димитър"

------------------------------------
06.09.2016 / 10:39

Денят на Съединението - 6 септември ще бъде отбелязан с официална церемония в Сливен. Организатори на събитието са Община Сливен и Военно формирование 22 220.

Заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова съобщи, че церемонията ще започне в 18 часа на площад "Хаджи Димитър" с издигане на националното знаме на Република България. Програмата ще продължи със слово за Съединението и благодарствен молебен за здраве и добруване.

Предвиден е и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. След официалната церемония празничен концерт ще изнесе Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен.

В 20 часа на площад "Хаджи Димитър" ще започне прожекцията на първия филм от организираното безплатно автокино. Ще бъдат представени два български филми - "11А" и "Живи легенди". Гражданите могат да заявят своето присъствие онлайн, като регистрират номера на своя автомобил на адрес: https://event.gg/4027 .

 

Жителите на село Чокоба ще отбележат Деня на Съединението с издигане на националното знаме на Република България.

Кметът Руси Ненчев съобщи, че церемонията ще се състои днес от 11 часа в местност "Остър камък".

"Местността е свързана с традициите на нашите предци. В миналото там се е посрещала първа пролет, играели са се танци и са се пеели песни", отбеляза Руси Ненчев.

Специално за предстоящия празник, в местност "Остър камък" е изграден 6-метров пилон и за пръв път ще бъде издигнато знамето на България.

По думите на кмета, пилонът ще се вижда от пътуващите по магистрала "Тракия" от Кабиле до Кермен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев