Община Сливен

Съдия Нейчева – избрана с компютър. Гагаузов за Лечков

Асен Гагаузов
20.04.2010 / 10:47

Няма нищо нагласено в предстоящото дело, по което ще се решава дали да бъде отстранен Лечков. Публично изразените доводи на кмета за пристрастност на съда са неоснователни.

Това коментират магистрати, които споделиха, че от няколко години компютърът определя кой съдия ще води дадено дело. С компютър била избрана и съдия Галина Нейчева, която ще гледа казуса Лечков. Общественият интерес към делото е огромен: само вчера „Седмица” регистрира 17 864 посещения, близо до рекорда от 19 500 души, който регистрирахме на 22 февруари т.г. Колеги от в. „Капитал” и други медии в страната проявиха интерес към публикуваното в сайта.

Според непотвърдена информация, журналисти в съдебната зала няма да бъдат допуснати поради секретния характер на някои представени от прокуратурата документи( а може би и СРС-та!). В защита на Лечков са свикани „под знамената” /волю или неволю/ всички общински чиновници. Лечков хвърля в бой целия си арсенал от антиинституционална реторика, евтини трикове, откровени лъжи и нелепости. Като например приобщаването и на Асен Гагаузов и Иван Димов към т.нар. „Пандора”. Това е отплата за многото милиони, които Гагаузов отпусна за пътища, реконструкции на реки и дерета в града и региона, коментират възмутени от БСП.

„Още при отварянето на тази „Кутия на Пандора" преди години в нея имаше откровени лъжи и инсинуации и казаното от Лечков днес е от поредните, които се тиражират" - коментира за Дарик Асен Гагаузов намесването на името му в „кутията".

Според Гагаузов, в тези списъци трябва да има един голям квадрат на върха и в него да е снимката на Йордан Лечков.

"Явно много хора обичат да спекулират с моето име и Лечков е поредният" - така съдия Иван Димов коментира намесването на името му в "Кутията на Пандора ІІ".

Съдебното решение може да се окаже съдбоносно за обществено-икономическото развитие на Сливен, смятат депутати, местни политици, общински съветници и журналисти. Оставането на Лечков на поста ще означава дълга и продължителна агония с непредвидими последици за всеки сливенски гражданин. Много са позвънилите в „Седмица”, които изразяват недоволство, че подписката срещу кмета е спряна на цифрата 24 хиляди. Много от желаещите не успели да се подпишат.

Адвокатът на Лечков е поискал отлагане на делото за утре и това било уважено. Делото ще се гледа (сряда) от 14 часа.

„Седмица”

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев