Община Сливен

Министър Николина Ангелкова даде старт на 36-то издание на рали "Сливен"

-------------------------------
02.09.2016 / 20:29

Между 10 и 15 хил. души се очаква да посетят 36-то издание на рали "Сливен" в трите дни от неговото провеждане. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Официалния старт на събитието бе даден днес от министъра на туризма Николина Ангелкова. На церемонията присъстваха заместник-кмета на Сливен Стефан Кондузов, председателя на общинския съвет Димитър Митев, народния представител Мария Белова, областния управител Татяна Петкова и нейния заместник Камен Костов и др.

"Виждайки толкова много хора днес тук, за пореден път се убеждавам в перспективите пред спортния туризъм. Неговия потенциал може да бъде използван за балансираното развитие на регионите, защото когато хората пътуват, за да видят едно спортно събитие, те посещават и много от туристическите атракции в региона", каза министър Ангелкова.

Сливен е част от една от 8-те културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма разработи, а повече от 20 обекта от региона са включени в онлайн регистъра на туристическите атракции.

В отговор на журналистически въпроси, министър Ангелкова съобщи, че за първите шест месеца на 2016 г. в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Сливен са пренощували над 23 хил. туристи. Реализираните нощувки са над 38 хил., а приходите от тях - близо 1.5 млн. лв. "Тези цифри показват, че е налице добра основа, която с общи усилия можем да надградим", допълни тя. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев