Община Сливен

43 акта за силна музика и 22 за движение на каруци са съставили служители на РУ-Сливен за м. август. Иззети са 10 музикални уредби

------------------------------------
02.09.2016 / 11:11

От началото на годината служители на Районно управление на МВР в град Сливен са съставили 2300 акта по Наредбата на община Сливен, като за месец август те са повече от 350. Нарушенията са свързани с търговска дейност, движение на ППС с животинска тяга, нарушаване на нощната тишина, нарушения на Закона за българските лични документи, разпиляване на смет извън контейнерите за битови отпадъци, и други. През месец август са получени с 50 сигнала по-малко за силна музика отколкото през месец юли. Тогава са посетени 230 сигнала. За целия август полицейските служители са се отзовали на 180 сигнала, като за едно нарушение са постъпвали по няколко обаждания, има регистрирани и фалшиви сигнали. В повечето случаи нарушителите са спазили полицейското разпореждане и са спрели музиката. За нарушаване на нощната тишина са съставени 43 акта, от които 24 са в квартал „Надежда” и 12 в кв.”Речица”. За силна музика и неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети 10 музикални уредби. 8 от уредбите са иззети при нарушаване на тишината в разрешените от наредбата часове, но са били поставени на открито. На ден се посещават от 7 до 9 сигнала за силна музика в различни часове. Съгласно НОБС полицейските служители могат да съставят актове за нарушения, свързани с нощната тишина, извършени след 22,00 часа в делнични дни и след 23,00 часа в почивни и празнични дни. 12 от актове са съставени от служители на участък „Надежда”, когато нарушението е установено при ежедневните операции по опазване на обществения ред, без получен сигнал. Изключение правят случаите, когато за провеждането на сватби и други тържества има издадено съответното разрешително от община Сливен.

В РУ-Сливен е създадена организация за контрол при използване на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен. Контролират се и часовете за използване на пиротехнически изделия, като това не може да става след 22,30 часа в почивни и празнични дни.

По забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на града в РУ-Сливен, са съставени 22 акта. От влизане в сила на изменението на наредбата, забраняващо движението на каруци в град Сливен са иззети 21 кошума, които са предадени за съхранение на община Сливен.

 

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на НОБС.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев