Община Сливен

35 кабинета по училищно посредничество отварят врати в Сливенска област

-------------------------------------
01.09.2016 / 12:57

35 кабинета по училищно посредничество ще отворят врати в началото на учебната година в област Сливен, съобщи началникът на Регионално управление по образованието /РУО/ д-р Бисерка Василева. В тях ще работят учители – медиатори и ученици-медиатори.

 

„Предвиждаме да изградим мрежа от медиатори, които да посредничат за разрешаването на конфликти в училище. Вече са обучени 42-ма учители-медиатори и 24 ученици-медиатори, които ще работят с подкрепата на своите треньори: проф. Татяна Дронзина и доц. Ралица Жекова”, поясни Василева.

 

„Целта ни е да се работи за ефективното разрешаване на всеки конфликт, преди да се стигне до административни санкции от страна на директора или до насилие. Методиката за обучение на учителите и учениците медиатори е разработена от експертите на Фондация “Европартньори 2007“. На уебсайта на РУО-Сливенима линк “Училищно посредничество“, където са публикувани материалите, разработени от медиаторите. Тези материали ще се обновяват непрекъснато и ще бъдат в полза и за другите учители. Предвиждаме изработка и на учебни филми по темата “, каза още д-р Василева. "Tоп новини"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев