Община Сливен

На вниманието на комисар Божурски и кметът Стефан Радев: Стотици граждани са подложени на тормоз!

------------------------------------
01.09.2016 / 11:26

Преди време данданиите, тормозещи жителите на „Даме Груев”, „Стоян Заимов”, пък и тези в самата „Надежда”видимо намаляха заради действията на полицията и лично на комисар Божурски. Не че беше идеално, но се живееше някак...

В последно време още в ранния следобед еква гръмотевична чалга, гарнирана с просташко изпровикване и викове, достигащи особено високите етажи на жилищните блокове, за ужас на живущите там.

Завърнали се уморени от работа, те не могат да се насладят на тишината и птиците щом поседнат на балкона, и се принуждават да затварят врати в лятната жега. Понякога в късна доба (около 23 часа) ехтят и фойерверки в разрез с разпоредбите.

Оставаме в неведение и питаме както комисар Божурски, така и кмета на Сливен г-н Радев – докога ще се издевателства над людете както в „Даме Груев” и „Стоян Заимов”, пък и в самата „Надежда”? Нали именно спокойствието на гражданите е основно тяхно право, за което сме сигнализирали неведнаж? Нали именно полицаите имат като отговорна задача да следят за погазването на закона? Нима и общината ще остане безразлична към тегобите на хората, които дори замислят протест пред местните институции?

Но подобни проблеми има и из други места на града.

Жителите на кв. „Дружба“ например са изправени на нокти заради перманентен тормоз отстрана на две автомивки, надаващи ден и нощ непоносим вой вече повече от две години! Не знаят сън и покой обитаващите бл.27, 28, 29 и два-три жилищни блока в „Младост“.

Наред с воя от автомивките, от самите коли се носи на вси страни силна музика, крещят млади хора и т.н. Автомивките са на самообслужване. Не помагат плътно затворените прозорци. Няма спасение от адския шум денем и нощем, малки деца и бебета се давят в плач!

Заради непрестанната дандания няколко семейства от бл. 27 вече са си продали апартаментите – твърдят негови обитатели. Други също търсят услугите на фирми за имоти.

Нека от общината и от полицията разпоредят проверка и се погрижат да въдворят ред и спокойствие – настояват хората.

 

"Седмица"

 

 

Още снимки от новината

Автомивка квартал "Дружба"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев