Община Сливен

Започва приема на документи за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане на талантливи деца и ученици от община Сливен

------------------------------------
01.09.2016 / 10:59

От 1 септември до 1 октомври 2016 г. ще се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане по „Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен”, съобщиха от Общината.

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Всяка година се отпускат 45 месечни стипендии, до 15 за всяка от областите наука и техника, спорт, изкуство и култура.

Стипендия се присъжда на дете или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата.

Дете или младеж, с постоянен или настоящ адрес в Община Сливен, обхванато от образователната система в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Финансовият стимул се присъжда на дете или младеж, участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата.

Всяка година се отпускат 30 еднократни финансови стимула, до 10 всяка от областите - наука и техника, спорт, изкуство и култура.

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за есенната сесия в срок до десети ноември.

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат чрез деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите. Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ можете бъде получен от деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите.

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Общински съвет - Сливен / http://obs.sliven.bg/ За по-подробна справка: Община Сливен стая 305, тел.611 305. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев