Община Сливен

Георги Николаев (ГЕРБ): Наредбата касаеща търговските дружества с общинско участие е изключително експертна

-------------------------------
31.08.2016 / 15:39

Наредбата за упражняване правата на собственик на Община Сливен в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия е юридически издържана и написана изключително експертно, коментира по време на сесия на ОБС-Сливен, общинският съветник от ПП ГЕРБ Георги Николаев.

Един от важните моменти в направеното проектно предложение обръща внимание, на това че ОБС делегира права на кмета да назначава временен управител до провеждането на конкурс, когато договорът за възлагане на управление е прекратен предсрочно или срокът му е изтекъл, както при новосформирано ООД.

„Показателен пример защо е направена тази промяна бе миналата сесия в края на месец юли. В следствие, на това че ОБС-Сливен не избра управител, едно от най-големите лечебни заведения в региона бе оставено без ръководен орган, затова се надявам предложението да бъде разгледано от съветниците отново“, добави Николаев.

Според него другото важно предложение в наредбата касае задължението на управителя, както и съвета на директорите на ТД да представят пред Комисията по оперативен контрол, доклад за дейността на тримесечни отчети за финансовото състояние на дружеството в срок до 15-то число на месеца, в който изтича отчетния период.

На днешната сесия общинският съветник Галина Вучкова беше избрана за заместник-председател на ПК по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет - Сливен.

Галина Вучкова беше избрана и за член на Управителния съвет на Общински фонд "Култура" към Община Сливен.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев