Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Солдафонът Кольо Милев – срещу оздравителния план, без грам покаяние и вина за стореното от него

------------------------------------
30.08.2016 / 11:22

Очаквано, най-напред младите сливенски социалисти, а вчера и другите заклеймиха Плана за финансово оздравяване на общината, предложен от Стефан Радев. И над всичко и всички звучи с претенции за компетентност и социална справедливост гласът на един от главните виновници за финансовата катастрофа в града под Сините камъни – бившия кмет Кольо Милев.

Една немалка част от 21 млн. задлъжнялост и поети ангажименти и сключени договори за над 100 млн. без финансов ресурс се пишат в тефтера на солдафона, който без грам покаяние и чувство за вина влиза в ролята на социален защитник, на покровител на културните институции и пр. Самият факт, че днес се мисли за съкращаване на социалните разходи и средствата за духовност са красноречиво доказателство за пагубната политика на предишните управници в сферата на икономиката, обществените поръчки и др.

„Няма логика да се наливат пари в ремонта на зала „Сливен”, а да се режат щатовете на симфоничния оркестър и Ансамбъла – реди солдафонът без да му мигне окото от факта, че именно той разписа огромен аванс на близка нему фирма за този ремонт, без да е свършена никаква работа. Но и много други сделки на Милев вонят откъм погазена законност.

Планът на Стефан Радев е спасителен за общината, независимо с какви поправки и нови предложения ще влезе в заседателната зала. Помислете си само какво би се случило, ако Кольо Милев бе спечелил втори мандат. На Стефан Радев и неговия екип дължим пространата финансово експертиза относно всички дейности в общината, очертала картината на нейния финансов крах и позволяваща да бъдат предприети решителни мерки за оздравяване, какъвто е и новият план.

В една нормална държава съдебните и финансовите институции нямаше да си затворят очите за безбройните издевателства над закона, и виновните щяха да бъдат изправени на съд. Но нейсе...

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев