Община Сливен

Сливен ще отбележи 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан

-------------------------------
29.08.2016 / 17:05

Ученици от сливенски училища да вземат участие във факелно шествие по случай 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан беше обсъдено на работна среща в Регионално управление на образованието в Сливен. В нея взеха участие началникът на Регионално управление на образованието /РУО/ - д-р Бисерка Василева, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общината Милена Чолакова, Дора Чанева - старши експерт в дирекцията и Кристиана Станкова - старши експерт по професионалното образование в РУО. Маршрутът на шествието и подробности около него ще бъдат уточнени с директорите на учебните заведения.

На срещата в РУО бяха разисквани и други въпроси при организацията на честванията в памет на загиналите при Каймак - Чалан.

Факелното шествие е част от програмата по отбелязване на 100 години от битката при Каймак - Чалан. Организатори на събитието са Община Сливен, Регионално управление на образованието - Сливен, Военно формирование 22 220 и Регионален исторически музей - Сливен.

100 години от битката при Каймак - Чалан ще бъде чествана в Сливен на 27 септември. В момента тече организацията на събитието. Предвидени са факелно шествие с участието на ученици от сливенски училища, общоградско поклонение пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето", заупокойна панихида и др.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев