Община Сливен

Министерският съвет отпуска 335 299 лв. за област Сливен по Регионални програми за заетост

-------------------------------
29.08.2016 / 15:25

На последното си заседание Министерски съвет прие изменение на Националния план за действие по заетостта през 2016 г. като отпуска 7 207 200 лв. за Регионални програми за заетост. Сумата за област Сливен е 335 299 лв.

 

Регионалните програми за заетост се изпълняват от Агенцията по заетостта, областни и общински администрации, а партньори са представителните организации на работодателите и на работниците и служителите и други юридически лица.

 

Основната цел е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите. Ще бъде осигурена заетост до 6 месеца на 2200 безработни лица общо за страната след регистрация като безработни в дирекция „Бюро по труда“.

 

Регионалните програми за заетост са насочени към безработни младежи до 29 г. с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев