Община Сливен

Борисов -от Берлин в село Мечкарево за освещаване на новия храм

МНКК
28.08.2016 / 12:23

Само силен и единен Европейски съюз е конкурентоспособен на останалите мощни държави и съюзи в света. Това заяви министър председателят Бойко Борисов след церемонията по освещаване на нов храм в сливенското село Мечкарево, предаде „Фокус“.

Така премиерът коментира визитата си в Германия и срещата с канцлера Ангела Меркел. „Свидетели сме на това, че дори в Европа между отделни държави се получават противоречия. Според мен, само обща единна европейска политика ще ни направи конкурентоспособни на САЩ, Русия, Китай и оформящите се в Азия съюзи“, заяви премиерът.

Борисов коментира и влизането ни в еврозоната. „Чакалнята на еврозоната е много важно политическо решение и би било добро за България. Към днешна дата то не носи никакви ангажименти от страна на държавата. Ние покриваме критериите. А Шенген дори в момента не е изгоден за България, но темата стои, а колегите са категорични, че сме изпълнили критериите и сме много по-добри от други страни“, подчерта Бойко Борисов.

 

Премиерът бе официален гост на освещаването на храм „Свети апостоли Петър и Павел“. 30 000 лв. от средствата за строежа на храма са дарение от партия ГЕРБ, средства са предоставени и от Агенцията по вероизповеданията към Министерски съвет. На церемонията присъстваха и министрите Десислава Танева и Румяна Бъчварова, депутати, гости и местни жители. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий освети новопостроения храм.

Още снимки от новината

ГГХХЙ
КЙЛПП
КОИУО

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев