Община Сливен

Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта

-------------------------------
26.08.2016 / 15:29

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 10 до 17 септември. Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните.

Ще бъде изготвен график за свободен достъп до спортните зали в града. В един ден от седмицата ще се проведат и занимания на открито.

Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта за втора поредна година, под егидата и със съдействието на Европейската комисия. Община Сливен се включва за първи път. Днес, на работна среща при заместник-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, започна обсъждането на детайлите по провеждането на проявите.

„Идеята ни е повече хора на различна възраст да се включат в нашите инициативи. В спортните зали ще се провеждат открити тренировки по различни видове спорт и така всеки може да избере кой е най-подходящ за него. Трябва да работим за насърчаване на редовната физическа активност, защото е важна за нашето здраве“, каза Пепа Чиликова.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев