Община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с шофьори, таксата за превоз ще е 400 лева

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с таксиметрови превозвачи
25.08.2016 / 21:12

Кметът на община Сливен Стефан Радев и таксиметровите превозвачи с организирани диспечерски пунктове на територията на община Сливен се споразумяха за годишния размер на данъка върху таксиметровия превоз на пътници за 2017 година да бъде в размер на 400 лева. Налогът се въвежда заради приетите промени в Закона за местните данъци и такси.

 

Това стана на среща, която се състоя днес в община Сливен по инициатива на кмета Радев. На срещата присъстваха зам.-кметът по финансите Румен Иванов и ресорни експерти в община Сливен.

 

Директорът на общинската дирекция за местни данъци и такси Методи Лаков припомни решението на Народното събрание, че данъкът за таксиметровите превози варира от 300 до 1000 лева.

 

Първоначално община Сливен предвиждаше данъкът да е 600 лева. Таксиметровите превозвачи изразиха несъгласие с мотиви, че таксиметровият превоз в Сливен е достъпен и се ползва основно от ученици, пенсионери и хора с увреждания и първоначално предложиха сумата да е 300 лева, а след това - 400 лв.

 

Кметът прие съображенията на представителите на таксиметровите превози. Общинският съвет на свое заседание на 31 август ще гласува направената промяна размерът на данъка да е 400 лв. В Община Сливен има 287 регламентирани таксита.

Още снимки от новината

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с таксиметрови превозвачи
Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с таксиметрови превозвачи

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев