Община Сливен

Зала "Сливен" наистина ще бъде завършена, обяви кметът Стефан Радев

------------------------------------
25.08.2016 / 08:51

Зала "Сливен" ще бъде завършена, въпреки намаляване на разходите, предвидени в Плана за финансово оздравяване на община Сливен. Това заяви кметът Стефан Радев в отговор на въпрос от журналисти. Източникът на финансиране е облигационната емисия, която Oбщина Сливен реализира.

"В залата се работи и се очаква ремонтните дейности да приключат до Димитровден", посочи Радев.

Към момента е завършен ремонтът на покрива, където е поставена нова топло и хидроизолация, направена е обработка на фасадите, монтирани са съоръжения и въздуховоди на новата климатична инсталация, направени са всички ел. инсталации на обекта, оборудвано е част от ефектното осветление, монтирана е нова сценична механизация и др. Предстои да бъдат направени акустична облицовка в залата, монтаж на противопожарни врати, почистване и полиране на каменни настилки, монтиране на столове, ремонтни работи по съществуващи парапети във фоайето, вертикална планировка и благоустрояване и др.

Ремонтът се изпълнява от КОНСОРЦИУМ "МОБИ"СЛИВЕН - гр.Сливен, състоящ се от фирмите "Монолит" ООД и "Билдинг-ТД" ЕООД.

На свое заседание през март тази година, Общински съвет одобри предложението за емитиране на облигационен заем в размер на 25 млн. лв., като част от програмата за финансово оздравяване на община Сливен. Още тогава беше обявено, че с продажбата на облигационната емисия ще бъдат заделени средства за довършване на ремонта на зала „Сливен”.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев