Община Сливен

Oт 2-ри до 4-ти септември ще се проведе 36-то издание на рали "Сливен"

-------------------------------
24.08.2016 / 15:19

Над 37 екипажа са заявили участие в 36-тото издание на рали "Сливен". Това обяви на пресконференция в София мениджърът на състезанието Атанас Чанев. Той съобщи, че над 10 от екипажите са от Сливен, което според него показва, че Сливен е център на автомобилния спорт в България.

Рали "Сливен" 2016 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканската зона за Европейския трофей. Състезанието ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември. Официалното откриване на надпреварата ще се състои в петък, 2 септември, от 17 часа с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър" в Сливен.

"Готови сме с цялостната организация на състезанието. Остава да разчертаем контролите на скоростните отсечки и да посрещнем пилотите следващата седмица във вторник и сряда", посочи Чанев. Той съобщи, че над 60 процента от скоростните отсечки ще бъдат изцяло нови.

13 скоростни отсечки ще определят победителите в автомобилната надпревара. Състезанието ще започне със скоростен етап в Сливен с дължина 4.5 километра. Вторият ден, събота, ще бъде най-тежък за пилотите, когато има осем скоростни етапа. През третия ден има предвидени четири скоростни етапа.

Директорът на състезанието Живко Минчев благодари на Община Сливен, която въпреки тежкото финансово състояние, е оказала подкрепа за провеждането на надпреварата. "Изказвам благодарност и към министър Десислава Танева, която е от нашия град и винаги е помагала на нашия спорт. Благодарности и към народния представител от Сливен Мария Белова, която също помогна много, за да се осъществи това мероприятие", каза Минчев.

"Рали "Сливен" е емблема на града ни и се радвам, че от името на общината и лично от името на кмета Стефан Радев, мога да изразя подкрепа и да изкажа поздравления към организаторите", заяви заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, който също участва в пресконференцията. Според него, благодарение на усилията им и на всички, които обичат автомобилния спорт, рали "Сливен" се развива и всяка година радва неговите почитатели. "Възможностите, които има региона за провеждането на автомобилни състезания, са големи и за пилотите е истинско предизвикателство да премерят сили по трасето на сливенския Балкан. Използвам случая, за да поканя в нашия град всички фенове да наблюдават ралито от 2 до 4 септември. Ралито е мястото на високите скорости, а не улиците в градовете. И пилотите могат да бъдат пример на младите за разум и мярка", каза още Иванов.

Организатори на рали "Сливен" са АСК "Скорпион" и Община Сливен. Събитието е включено в спортния календар на Община Сливен за 2016 година.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев