Община Сливен

В Силистра задържаха двама телефонни измамници от Сливен

-------------------------------
22.08.2016 / 15:23

Двама мъже, заподозрени в съпричастност към телефонни измами, са задържани от полицията в Силистра. Те са заловени в петък привечер, когато служител на Областната дирекция на МВР забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация. При проверката в автомобила са установени М.П. на 56 години и Р.Х. на 46 - жители на Сливен, и двамата с предишни криминални прояви.

 

Те са съпричастни към извършване на телефонни измами, изяснено е от полицията. По-възрастният бил нает за шофьор от другия, който изпълнявал ролята на куриер не само на територията на Силистра, а също и в областите Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Двамата били отседнали в хотел в Силистра предния ден, когато получените сигнали за опити за телефонни измами са 16. Изяснява се произхода на средствата за разходите, които са направени от заловените, както и на парична сума, намерена в по-младия мъж, който е безработен.

 

Проучва се самоличността и на други лица, съпричастни по случая. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев