Община Сливен

Сензационно: Бившият външен министър Николай Младенов приел исляма и станал шиит? - съобщават иракски медии

-------------------------------
19.08.2016 / 15:49

Бившият външен министър на България Николай Младенов е приел исляма и e станал шиит. Това съобщават с гордост иракски медии, цитирани от български електронни издания. Публикувани са и снимки от събитието, което е станало преди броени дни. На тях Николай Младенов се кланя пред гроба на братовчеда на пророка Мохамед – Али, и приема дарове от имамите.

Ето буквалния превод на една от новините, публикувана в иракски вестник: „Българският д-р Николай Младенов, официалният представител на ООН в Ирак, официално прие исляма за религия и каза, че заради братовчеда на пророка Мохамед – Али, той става шиит. И днес той посети гроба на Али с имамите, които му подариха доста книги за исляма на български език. И щом един българин е приел шиитството, трябва да видите колко велика е религията”. Бившият дипломат номер едно е специален пратеник на ООН за Близкия изток от месец. Допреди това Младенов беше специален пратеник на ООН за Ирак от 2013 г. Бившият български външен министър ръководеше мисията на ООН в Ирак по време на възхода на "Ислямска държава".

Шиитският ислям е вторият по големина клон на исляма. Последователите му са около 10-15% от мюсюлманите. Шиитският ислям е създаден като политическо движение, подкрепящо Али – братовчед и зет на пророка Мохамед. Мнозинството шиити днес са в държавите Иран, Азербайджан, Ирак, Ливан, Саудитска Арабия, Бахрейн, Индия и Пакистан. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев