Община Сливен

МБАЛ „Д-р Иван Селимински" ще получи ново оборудване от благотворителната инициатива „Българската Коледа"

-------------------------------
17.08.2016 / 12:44

Областната болница на Сливен МБАЛ „Д-р Иван Селимински" ще получи ново оборудване от благотворителната инициатива „Българската Коледа".

Болницата е една от общо 19 лечебни заведения в цялата страна, които ще имат нова медицинска апаратура за над 1.1 млн. лева.

Апаратурата, която ще бъде дарена на клиниките по реанимация и интензивно лечение, включва транскутанен апарат за неинвазивно измерване на кръвен билирубин, мултифункционална видеоларингоскопска система, флоуцитометър, апарат за неврофизиолофичен мониторинг, апарат за близка инфрачервена спектроскопия, апарат за постоянно положително налягане в дихателните пътища - СРАР, монитор за церебрална и соматична оксиметрия, пациентен монитор, пациентен монитор с капнометрия, пациентен монитор с електроенцефалография и други.

До края на октомври медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения.

Тазгодишната кампания на „Българската Коледа" е насочена към клиниките за реанимация и интензивно лечение, като целта е да се осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение в университетски и областни болници, където се лекуват деца.

Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна висококвалифицирана помощ.

Тези състояния при децата протичат динамично и при липсваща спешна помощ, своевременна и точна диагностика и стартиране на адекватно лечение, настъпва тежка инвалидизация за цял живот или загуба на детски живот. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев