Община Сливен

Осъдиха 17-годишен сливналия, нападнал и ограбил жена в центъра на Враца

------------------------------------
17.08.2016 / 10:02

Двама сираци от дома за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ във Враца, са осъдени за грабеж в центъра на града, предаде BulNews.bg.

Екшънът се разиграл около 7.30 часа сутринта на 7 юли на централния за Враца булевард „Демокрация“. Докато 59-годишна жена вървяла по улицата, изневиделица върху нея се нахвърлили двамата хлапаци. Със сила те издърпали от врата й златно ланче с кръстче. Униформените бързо се заели със случая и издирили двамата 17-годишни хулигани. Единият от тях е от Сливен и е частен ученик в ОУ „Христо Ботев“ в Паволче, а другият учи в „Петър Берон“. Те са стари познайници на полицията с редица криминални прояви.

 

Макар и непълнолетни, двамата 17-годишни обирджии ще си понесат последствията. Съдът преценил, че дори да нямат навършени 18 години, те са били наясно със свойството и значението на деянието си и са могли да ръководят постъпките си. След като се споразумели с прокуратурата и се признали за виновни, всеки един от тях получил по 6 месеца затвор условно от районния съд във Враца. Те трябва и да си поделят и направените разноски по делото – по близо 230 лева на човек. "Блиц"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев