Община Сливен

Кабелната история с рома се разплита

Меден кабел
18.04.2010 / 09:30

Полицията работи по подадения от „Седмица” сигнал за незаконно вадене на кабел от Калояново до Петолъчката – увери ни авторитетен полицейски източник.

Както е известно, преди няколко дни изнесохме, че кметът Йордан Лечков е сключил договор с ром с инициали И.Т., за когото узнахме, че преди време е работил в моргата. В договор с кмета (доверител), същият сложил подпис като довереник от името на фирма „Ива 94” ЕООД. Без никакво заплащане И.Т. се задължил да почиства отпадъци, треволяци и пр. на въпросния терен до Петолъчката. Не се е чувало досега кмет на Сливен да е сключвал подобен договор – коментират запознати с дейността на общинската администрация.

Договорът поражда съмнения, че е бил параван, щото ромът да подхване скъпоструващ кабел от чиста мед, в което бил засечен и трактор „Беларус”. Изразяват се предположения, че кабелът е стратегически и е от важно значение за националната ни сигурност. Дали кметът има нещо общо и с това – тепърва ще се изясни. Впрочем, на какво ли не свикнаха ушите и очите ни вече!

Договорът е иззет от полицията и разследването ще привърши тези дни – ни увери горепосоченият източник.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев