Община Сливен

Най-младият милиардер в света е пра-пра-правнук на Александър Пушкин

------------------------------------
16.08.2016 / 09:08

Наследник на известният руски класик Александър Сергеевич Пушкин, живеещ във Великобритания, е най-младият милиардер в света и третият по богатство във Великобритания. Състоянието на 25-годишния Хю Гросвенор се оценява на 12 млрд. USD.

Бащата на Хю – Джералд починал на 9 август 2016 г. на 64-годишна възраст. Дълго време той заема третото място в списъка с най-богатите на Острова и 68 място в класацията на най-заможните хора на планетата. Бил е близък приятел на принц Чарлз и на цялото кралско семейство.

Роднинската връзка с Пушкин (както и с кралицата на Великобритания) е по майчина линия. Наталия Филипс е пряка потомка на великия поет и на британската монархия. Хю е пра-пра-правнук на Пушкин.

Младият наследник ще раздели богатството на баща си със своите три сестри. По британските закони на него му се пада най-голям дял.

Хю също така е херцог на Уестминстър. От баща си той наследява не само титлата, но и огромно количество недвижими имоти – „половин Лондон”, както пише британското издание Mirror. Хю също така вече е собственик на редица имения в Оксфорд, Шефилд и Шотландия.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев