Община Сливен

След кратко боледуване ни напусна автомобилния състезател от Сливен Тодор Недялков

------------------------------------
15.08.2016 / 09:22

След кратко боледуване от колоната на автомобилните състезатели на България излезе още един от пилотите ни – сливналията Тодор Недялков. Преди няколко дни, наричаният заради мустаците и непримиримия дух Сливенския войвода Тошко е докаран болница д-р Иван Селимински с инсулт, с който обаче 69-годишният състезател не е успял да пребори.

 

Така плеядата от сливенските автомобилисти се разделя с един от онези пилоти, които направиха ралитата и автомобилния спорт толкова популярен под Сините камъни.

 

Воеводата започва кариерата си именно в Сливен, след което става член на един от силните и особено популярни не само в града клубове – Динамо, за да покаже качествата си и в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век да бъде неизменен член на националния отбор по рали в продължение на повече от 6 години.

 

Списъкът на националите, който тогавашният държавен треньор на ралиджиите Йордан Калчев подготвя за соц-шампионата, задължително включва и Воеводата.

 

И приятелите му, и неговите конкуренти от спорта дори и сега признават, че Тодор Недялков е бил смятан за един от пилотите, които през онези години са гръбнака на държавния тим в шампионата Мир и дружба по рали.

 

Изключително прецизен в ездата си и невероятно забавен извън надпреварите, Тошко бе този, на когото колегите му първи се обаждаха, когато пристигаха в Сливен.

 

Така е неизменно до 1985 г., когато по едни или други причини Недялков свали каската си и със свойствената си усмивка се присъедини към групата на компетентната публика. "Рали прес"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев