Община Сливен

Мащабни полицейски акции в Нова Загора, и в селата Сокол и Караново

-------------------------------
12.08.2016 / 10:10

Две мащабни операции по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия, противодействие на битовата престъпност и опазването на селскостопанската продукция са проведени приз последните два дни на територията на РУ-Нова Загора.

В хода на полицейските операции е разкрита кражбата на жп елементи от 9 август, разкрито е нелегално производство на цигари в частни домове в селата Сокол и Караново.

За 24 часа в РУ-Нова Загора е задържан 54-годишният С.К. за кражба на 6 броя маломаслени прекъсвачи от база до ЖП гара- Нова Загора. Елементите са намерени и иззети от пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Снети са подробни сведения от лица, съпричастни към случая. Работата по досъдебното производство продължава.

От частни домове в селата Сокол и Караново са иззети общо около 1,500 кг. тютюн, без акцизен бандерол, картонена кутия с празни заготовки за цигари, найлонови пликчета и машинки за пълнене на цигари, като и 139 готови цигари. Започнати са производства срещу момиче на 20 години и мъж на 52 години.

По време на операцията са проверени 57 автомобила и превозни средства с животинска тяга и 86 лица. Констатирани са 17 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД, ЗГР, Наредбата на общината, ЗМВР.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев