Община Сливен

ЖЪЛТОвини: 59-годишен канадец с 27 съпруги и 145 деца!

-------------------------------
12.08.2016 / 09:38

Полигамията може да се разбира като разюздано поведение без мисъл за последствията. Но може да е и истински продуктивен ролеви модел, създаващ живот. Да, това е истината за 59-годишния Уинстън Блекмор от Канада, който е женен едновременно за 27 дами, от които има цели 145 деца. В последните няколко месеца обаче паспорът, лидер на местната мормонска фундаменталистка секта, е обект на преследване от местните власти именно заради полигамията си.

 

Интересното е, че самият той е против поведението си, по простата причина, че ако всички били като него, светът щял да стане прекалено населен и освен това щяло да се популяризира сериозно експлоатирането на женския пол от страна на мъжете. В интерес на истината Блекмор вече е арестуван веднъж по обвиненията за многоженство през 2007 г., но тогава прокуратурата не успява да събере достатъчно силни аргументи и съдът прекратява делото срещу него.

 

„Тези идиоти ме преследват от сутрин до вечер и пак няма да успеят да ме вкарат в затвора", казва тогава доста плодовитият мъж. За да избегне ударите на закона обаче прави „врътка", с която се развежда с всичките си съпруги, с изключение на две (канадските норми допускат двойни бракове - б.р.).

 

Така останалите продължават да живеят с него и да се грижат за семейството, но без да имат официален статут на омъжени за него. Въпреки това обаче той отново е преследван от властите заради полигамията си и се сдобива с ново обвинение през 2014 г. и от тогава чака решение на съда.

 

Преди няколко седмици актът на магистратите пристига в дома му и сега се очаква дълъг процес, който да определи с какво е виновен Блекмор и възможно ли е да се наложи да се раздели с всичките си жени и деца, след дълги години мирно и щастливо съжителство. Част от мормоните в американския щат Юта (известен като мека на християнската деноминация - б.р.), вече готвят протестна подписка в негова подкрепа, в която изрично казват, че е много по-важно как се отнася към съпругите и малчуганите си, отколкото какъв е броят им. "Всеки ден"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев