Община Сливен

177 зрелостници от Сливенска област са подали заявления за явяване на есенната сесия на матурите

-------------------------------
11.08.2016 / 15:27

177 зрелостници от цялата област са подали заявления за явяване на есенната сесия на матурите, е съобщила за Радио „Фокус” експертът в РИО-Сливен Стела Бояджиева.

107 от зрелостниците са в Сливен, 57 - в Нова Загора, 16 - в Котел и трима в община Твърдица. 105 ученици са подали заявление за явяване на матура по български език и литература. 64 от тях са в Сливен, 29 - в Нова Загора, 10 - за Котел и двама - в Твърдица.

146 са заявленията за втория държавен изпит. Най-много са желаещите да се явят на изпит по география и икономика. На поправка по философски цикъл ще се явят 47 младежи, по биология и здравно образование – 26, шестима - по английски език, двама - по история. Само един е кандидатът за поправка по физика и математика.

В пет училища в областта ще се проведат държавните зрелостни изпити. В Сливен изпитите ще са в професионалната гимназия по текстил и облекло, в Нова Загора - в професионалната гимназия по техника и технологии, в Котел - в Средно училище „Георги Раковски“, в Твърдица - в Средно училище „Неофит Рилски“, в Шивачево - в Средно училище „Георги Каравелов“.

На 29 август е държавният зрелостен изпит по български език, а на 30-ти – по учебен предмет, избран от ученика. Все още няма официално потвърждение, че провеждането на изпита ще бъде на отделни модули с различна продължителност за отделните предмети. Срокът за обявяване на резултатите е 10 септември.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев