Община Сливен

Днес се проведе заседание на Съвета по лова към Регионална дирекция по горите - Сливен

-------------------------------
11.08.2016 / 15:11

Ловен сезон 2016/2017, стриктно и точно спазване на изискванията по организация и отчетност на ловните излети и необходимото особено внимание от страна на ловците поради високата пожароопасност в горските територии са основните теми, обсъдени на заседание на Съвета по лова към Регионална дирекция по горите гр. Сливен.

 

Заседанието се проведе на 09.08.2016 г. в сградата на РДГ Сливен и беше ръководено от директора на РДГ Сливен в качеството му на председател. Присъстваха представители на ОД на МВР Сливен и Ямбол, РД „ПБЗН“ и ОД „БХ” за областите Сливен и Ямбол, ЮИДП гр. Сливен, ТП ДГС в обхвата на РДГ Сливен, председателите на ловните сдружения в двете области.

 

На заседанието бяха обсъдени проблемите при провеждане на изпитите за нови ловци през 2016 година.

 

Откриващият се на 13.08.2016 г. ловен сезон на прелетен дивеч(пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина) и спазването на Закона за лова и опазването на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на ЗЛОД (ППЗЛОД) като важно условие за правилното стопанисване на дивеча и устойчивото развитие на дивечовите запаси, както и безопасността при провеждане на ловните излети бяха основните въпроси на проведените обсъждания.

 

Беше оповестено, че са изготвени графици за съвместни проверки на Регионална дирекция по горите гр. Сливен с органите на МВР до началото на м. септември. Графици за съвместни проверки ще се изготвят ежемесечно до края на ловния сезон.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев