Община Сливен

Правителството одобри проект на община Сливен за основен ремонт на асфалтови настилки

-------------------------------
10.08.2016 / 15:33

Правителството одобри проект на договор с община Сливен за реконструкция и изграждане на улично пространство в квартал „Промишлена зона“ и основен ремонт и рехабилитация на асфалтови настилки.

За целта от бюджета на Министерството на икономиката на общината се предоставят 801 569 лв. по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С финансираните дейности ще се облекчат и обезопасят движението на товарни и тежкотоварни автомобили и придвижването на пешеходци в промишлената зона на града, което значително подобрява нейната атрактивност за извършване на бизнес. Дейностите ще включват обновяване на асфалтови настилки, изграждане на тротоарни зони за движение на пешеходци, поставяне на пътна маркировка.

В промишлената зона се изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на площадка „Лана“ на „Е. Миролио” ЕАД, сертифициран през 2014 г. по реда на ЗНИ. От инфраструктура ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната.

Средствата са били предоставени на общината в края на 2015 г., но не са били усвоени в рамките на първоначално предвидения срок, поради което са възстановени към бюджета. С настоящото решение се одобрява повторното им предоставяне с цел успешно финализиране на процедурата по изграждане на елементите на общинската инфраструктура. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев