Община Сливен

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов: Над 70 семейства ще влязат тази есен в санирани жилища

-------------------------------
10.08.2016 / 09:07

До средата на септември санирането на двата блока в Твърдица, по които се работи по Националната програма за енергийна ефективност, трябва да са готови. Това e заявил в интервю за Радио Сливен Нет кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов.

 

Да, в региона сме първи, не без основателна гордост допълни той, защото всички трудности по организацията вече са минало. В началото хората бяха недоверчиви, имаха опасения, че ще им бъдат отнети или ипотекирани жилищата, имаше и недобросъвестни граждани, но с всичко се справихме, разказа той. Документацията за санирането е била готова още декември миналата година, финансирането е дошло през май 2016, а сега усилено се работи, дори и в почивните дни. Осигурен е достъп до жилищата, каза още Атанасов. В санирани апартаменти тази зима ще влязат близо 76 семейства, чийто жилища са попаднали в първия етап от националната програма Те са късметлии, коментира още кметът, защото се санират покриви, мазета, стълбища, тавани, прави се изолация, водопроводи се ремонтират, облагородява се включително междублоковото пространство, работи се с хубави материали и разходите за отопление ще бъдат намалени с минимум с 20 на сто, убеден е Атанасов.

 

Той допълни, че като подизпълнител по проекта е наета сливенска фирма за поставяне на алуминиева дограма, а за основните дейности няма местни фирми, които да отговарят на изискванията на програмата и те се изпълняват от софийски фирми.

 

За втория прием по националната програма има интерес от около 20 сдружения на собственици от цялата община, сградите са в Твърдица и Шивачево, а финансирането се очаква от 1 януари 2017 година.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев