Община Сливен

Георги Николаев от МГЕРБ-Сливен взе участие в Летния университет на Европейските студенти демократи (EDS) в Ларнака, Кипър

-------------------------------
09.08.2016 / 12:25

Георги Николаев от МГЕРБ-Сливен взе участие в Летния университет на Европейските студенти демократи (EDS) в Ларнака, Кипър.

По време на университета се състоя и изборът на ново ръководство на организацията. Младежите на МГЕРБ за поредна година доказаха позицията си на младежката европейска сцена, като Митя Атнасов, организационен секретар на МГЕРБ-София, бе преизбран за заместник-председател на ръководството на най-голямата студентска организация в Европа.

За втора поредна година Атанасов получи мнозинство от гласовете на Общото събрание на организацията, състоящо се от представители на повече от 30 организация от Европа. Георги Николаев, член на МГЕРБ-Сливен, бе избран за съпредседател на нова специална работна група - "Възходът на популизма и евроскептицизма", имаща за цел да формира предложения за политики за борба с тези опасни явления.

МГЕРБ бе представен още от Николай Иванов, координатор на МГЕРБ-Видин. Тримата представители на МГЕРБ участваха активно в дискусиите, чиято главна тема бе „Бъдещето на европейската енергийна стратегия“. Гост-лектор на Летния университет бе вице-председателят на Международната енергийна компания Ноубъл Пауър- Джий Кърнеги, който представи темата за енергийните източницци в региона на Югоизточна Европа и геостратегическата политика на държавите в източната част на Средиземно море.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев