Община Сливен

По 5-6 души на ден търсят Спешна помощ в Сливен заради жегите

-------------------------------
07.08.2016 / 10:43

Средно по 5-6 на ден са посетителите на Спешния център с оплаквания заради горещото време. Симптомите са различни, виене на свят, задух, полуприпадъчни състояния, сърцебиене и главоболие.

 

От Българския червен кръст в Сливен разпространиха съвети за поведение през горещите дни. В жегите специалистите съветват да се пият много течности, предимно вода – не по-малко от 2 литра, да не се излиза навън между 10.00 и 17.00 часа. Разходките на открито са много опасни, особено за малките деца, възрастните хора и страдащите от сърдечно-съдови заболявания, а жегата е опасна, както за хората с ниско кръвно, така и за тези с високо кръвно налягане, припомнят от БЧК – Сливен. От там съветват още да се внимава с храната. Забранена е употребата на алкохол.

 

Ако на някой му прилошее заради горещината той трябва да легне на хладно и проветриво, при затруднено дишане, да се постави в странично положение, а дрехите да се разхлабят, за да не затоплят допълнително. Не поливайте пострадалия със студена вода, а го обтрийте с мокра кърпа, съветват още от БЧК. "Топ новини"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев