Община Сливен

Как Кеворкян оплеска и БиТиВи, и себе си чрез… Лечков

Кеворк Кеворкян
16.04.2010 / 10:24

В поредните си „Приказки за телевизията” във в. „Труд” от 13 април т.г. великият телевизионер К.К. оплеска с невероятна жлъч и злоба и БиТиВи, и най-вече себе си.

За тази си амбициозна цел Кеворкян използва най-неподходящия човек – кметът на Сливен Йордан Лечков. И насъсква последния по безподобен начин: „Лечков, трябва да ги съдиш – докрай! И трябва да съдиш директно собствениците, без да се поддаваш на евтини изкушения... Ти си успял човек, тия всички са някакви временни хрантутници, страхливци, които вече си правят сметка как да се скрият зад гърба на лелката от Сливен...”

Лелката от Сливен е онази, която по повод подписката срещу Лечков край Стария бряст заяви пред камера: „Не го искам Лечков, защото е играч и мошеник.” И ето, това откровение е вбесило К.К. дотам, че да обсипе цяла една телевизия и нейните екипи с шрапнелен огън от всевъзможни епитети и умопомрачителни сравнения. Няма да се спирам на същността на дискусионната тема, заложена в монолога на К.К. относно технологията на телевизионния занаят и дали БиТиВи е в крак или не с модерното време. Сигурно доводите му относно професионалните качества на някои телевизионери имат основания.

Според Кеворкян изреченото от сливенската лелка е някакъв случаен глас, вероятно захранван от озлоблението, което трудният живот поражда. В цялата помия, която К.К. излива по адрес на телевизионерите от утрешния блок на БиТиВи по този повод, Лечков е цивилизованата жертва, обект на покушение от „телевизионната паплач”. Сигурно и събраните вече докъм 20 хиляди подписа в Сливен за оставката на сливенския кмет също са „случайни” гласове на озлоблението, което така е разтресло бившия тв-водещ, че е забравил нещо много важно: че е роден в този град и че дължи уважение на своите съграждани, включително и на въпросната лелка заради невероятния й стоицизъм да търпи рецидивите на едно скандално и порочно управление. К.К. не е стъпвал в Сливен отдавна, но не може да не знае за всичко това. И тук ще издам, че преди две или три години разговарях с него по телефона. Казах му някои истини за Лечков и дори го абонирах за в. „Седмица”, в който често ставаше дума за „забележителните” начинания на сливенския градоначалник. Но мислите ли, че К.К. се интересува най-вече от истината и от това, което става в Сливен? Поредната му приказка за телевизията има за цел да разпердушини, да унижи и подиграе „жалката телевизионна паплач”, която с всяка измината година става все по непризнателна и неуважителна към...

Тук ми се ще да не слизам на същото ниво, употребявайки един агентурен псевдоним, защото чак ми призля и догнуся, докато четях въпросната статия. Може би защото съзрях немалко прилики в езиковия жаргон на К.К. с този на Лечков. Последният арогантно прикачва на политици, общински съветници и др. прозвища от рода на г…з, „олигофрен”, „Нона кокона”, показва среден пръст на полицаи и т.н.

Развоят на събитията в Сливен сам опровергава и сякаш се изгаври с К.К. Освен хилядите подписи срещу Лечков, в вече Сливен готвят митинг-шествие срещу кмета, а вчера окръжна прокуратура повдигна изключително сериозни обвинения срещу него и той отива на съд.

Така че специализиралият се в съдебни дела К.К. наистина се издъни и дано Господ поукроти у него поне на тази благородна възраст талазите на мъст и озлобление, връхлитащи го Бог знае защо.

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев