Община Сливен

Започва ли акция „Недосегаемите” и в Сливен?

Съдебна палата - Сливен
16.04.2010 / 09:41

„Започва ли операция „Недосегаемите” и в Сливен?” – се запитахме в късния следобяд вчера, щом дойде новината за повдигнатите обвинения на Лечков.

Ще е твърде наивно, ако някой каже „да”. Всъщност зад пушилката с далаверата за несключени договори с фирми, базирани край Орлето, вдигната от прокуратурата и от нас, медиите, се очертаха контурите на доста по-скандални кметови греховце. Даже тези на ямболския кмет Георги Славов изглеждат някак по-безобидни. Сега въпросът е дали разследващите органи са действали професионално и дали са събрали достатъчно доказателства за визираните престъпления по служба.

Защото до доказването им в съда Йордан Лечков е невинен. Пък и сигурно ще заложи на печени адвокати. Затова предстоящата съдебна сага е и един тест както за прокуратурата, така и за съдебната система в Сливен въобще.

Защото е публична тайна, че Лечков счита себе си за недосегаем и демонстрациите му в тази посока са националноизвестни. Такъв бе случаят и с катаджиите на алея „Яворов” в София, за което се замълча. Немалко медии и редица тв-водещи усърдно се грижат за имиджа на бившия футболист. С няколко редки изключения /в. „Капитал”, „24 часа”, в. „Сега”, телевизия „Скат” и в. „Десант”/ , нито една национална медия не се зае да направи сериозно разследване на делата и управлението на скандалния сливенски кмет.

Дали сега сагата с „недосегаемостта” не е пред своя край, ще стане ясно в следващите дни и месеци. Ще е добре да си кажат думата и сливенските граждани: те са истинският справедлив съдник на кметовите дела.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев