Община Сливен

Oбластният управител на Сливен Татяна Петкова присъства на работна среща с директора на „Мини Марица - изток“ ЕАД

-------------------------------
04.08.2016 / 17:53

Днес изпълнителният директор на „Мини Марица – изток“ ЕАД Андон Андонов организира работно посещение в дружеството на областните управители на четири области - Татяна Петкова на Сливен, Георги Ранов на Стара Загора, Димитър Иванов на Ямбол и Станислав Дечев на Хасково.

 

На срещата бяха обсъдени възможностите за предприемането на превантивни мерки за предотвратяването на наводнения, за добра координация и ефективност при кризисни ситуации, бедствия и аварии. Андон Андонов представи на областните управители изградената на територията на рудниците на „Мини Марица изток” ЕАД водоотливна система и обвързаността й със състоянието на водоемите в региона.

 

Заместник изпълнителният директор на дружеството Димитър Чолаков запозна гостите с предварителната подготовка, извършена тази година за предотвратяването на наводнения и готовността за бързо реагиране при бедствия и аварии. Обсъдени бяха проблеми, касаещи работата на дружеството и областните администрации в кризисни ситуации. Областните управители заявиха готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.

 

След представянето на новия презентационен филм за „Мини Марица изток” ЕАД участниците в срещата обсъдиха осигуряването на квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност чрез подобряването на връзката между обучение и практика. Андон Андонов представи новия образователен проект на дружеството за дуално обучение на ученици от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“ в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година. Той заяви и намеренията за разширяването му чрез включването на ученици от Професионалната гимназия по минно дело „Св. Иван Рилски“ в Раднево от следваща учебна година.

 

Изпълнителният директор на дружеството дискутира с областните управители проекта за подобряването на връзката между обучение и практика и във висшата образователна степен чрез откриването на филиал на Минно геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Раднево. В предварителните разговори с ръководството на университета се предвижда обучението на студенти в две специалности - Технология на открития въгледобив и Минна електромеханика. Към март 2016 г. в МГУ „Св. Иван Рилски” се обучават 195 работници и служители на „Мини Марица-изток” ЕАД.

 

Ръководството на минното дружество и областните управители се обединиха около мнението, че проблемите, свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество са от социална значимост и за четирите области. Те изискват общи усилия и налагат намирането на конкретни и бързи превантивни решения.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев