Община Сливен

Има нещо гнило в номинацията на ген. Румен Радев, касаещо войнската чест

------------------------------------
04.08.2016 / 10:47

Поведението на генерал Румен Радев, внезапния любимец на левицата, Корнелия Нинова и Георги Първанов, е всичко друго, но не и атестация за воинска чест.

Преди няколко месеца шефът на ВВС хвърля оставка, омерзен от състоянието на авиацията ни. Офицерството и електоратът ръкопляскат: браво, останали са, значи, в клетата ни армия достойни рицари на пагона.

Ден по-късно генерал Радев се отказва от оставката си, защото премиерът Борисов го разубедил?! После се връща към изпълнението на обичайните си задължения, и така до…миналата седмица, когато в медиите се появява странният слух, че го гласят за кандидат-президент на БСП.

Радев не опровергава, не коментира, а вместо това подписва пореден рапорт за напускане. Мотивите му отново са твърде общи, уж професионални: нещо за самолетите, нещо за бюджета, нещо за „небето на България“ и изобщо нещо като нищо на света.

Нинова и Първанов скачат в един глас – оставката на генерала няма общо с идеята ни да го издигнем за президент. Това просто случайно съвпада във времето?!

И най-големият наивник не би се хванал на плоския сценарий, скроен – за жалост, със съдействието на уважаван български военен.

Защо ВВС и армията ни се превръщат в заложници на политически игри и конюнктура? Как и защо изведнъж на генерал Радев му се приисква да стане президент, и то издигнат от опозицията? С какво генерал Радев е разпознаваем сред левия електорат, как толкова единодушно всички лидери на БСП и АБВ се влюбиха в него и отсякоха: той ще е!, загърбвайки стандартните партийни кандидати?

Излиза, че генералът открай време е бил „троянски кон“ на определени партийни централи в българската войска и само е чакал да бъде активиран.

Има нещо гнило в президентската кандидатура на вероятно отличния пилот, който от няколко месеца си играе на „иди ми – дойди ми“, разигравайки целия команден състав на армията.

Не е лошо да си имаме генерал за президент след злополучието "Росен Плевнелиев - главнокомандващ", но дали наистина на всяка цена? "ПИК"

 

Недялко Недялков

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев