Община Сливен

Лечков – на съд. Повдигнаха му тежки обвинения!

Йордан Лечков
15.04.2010 / 18:47

Кметът Йордан Лечков отива на съд. Днес следобед прокуратурата му повдигнала тежки обвинения – научи „Седмица” от авторитетен източник.

Обвиненията са по чл.282 и чл.283 от НК за престъпление по служба. Първото е за оказан натиск на бившия шеф на данъчното в Сливен Петко Дюлгеров с цел прикриване на резултати от данъчни ревизии на „Спорт палас” (семейната фирма на кмета), на близката на Лечков „Лукском” и "Булгейт". Кметът е и договарял с друго лице да внесе известна сума в кметовата фондация, на принципа „Аз на тебе, ти на мене”.

За престъпление по служба на Лечков е повдигнато обвинение за други нарушения като кмет и неспазени условия около продажбата на битака, от които общината е ощетена с около 1млн. лева, без да се броят загубите от такси и други услуги.

В ход е и обвинението, че кметът е отдал без санкцията на общинския съвет дерета от Тополчане до Петолъчката на известна фирма или фирми, за добиване на инертни материали.

"Седмица" научи още, че кметът е инициирал подаването на документ с невярно съдържание за едни 30 декара край пътя за село Бяла, които не били общинска собственост, с цел те да станат евентуално притежание на двама известни братя – бизнесмени.

В най-лошия случай за подобни провинения законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев