Община Сливен

13 училища в област Сливен променят названието си по новите изисквания на закона

------------------------------------
02.08.2016 / 09:03

Първо СОУ "Х. Мина Пашов" става СУ, името си променя и Пето училище - то става СУ "П. К. Яворов", подобна е промяната в названията и на Десето и Единадесето СОУ - те стават също Средни Училища /СУ/. Това заяви за Радио Сливен Нет Стела Бояджиева от Регионално управление на образованието - Сливен.

 

ПМГ става Профилирана природоматематическа гимназия, такава ще е промяната и в названията на Езиковата и Хуманитарната гимназии в Сливен. Детският комплекс ще се нарича вече Център за подкрепа за личностно развитие, както ще се именува и такава структура в Котел. Гимназията там ще стане също СУ "Г. С. Раковски". Няма промяна в имената на патроните на учебните заведения, както е видно.

 

Ресурсният център за подпомагане на деца и ученици със специални потребности в Сливен се преименува в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

 

Двете СОУ в Нова Загора, които носят имената на Христо Ботев и Иван Вазов, също стават СУ, както и СОУ "Г. Каравелов" в Шивачево се преименува в Средно училище. "Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев