Община Сливен

Двама пострадали при катастрофи са приети в областната болница в Сливен

------------------------------------
01.08.2016 / 09:25

Петима пострадали при пътно-транспортни произшествия са потърсили спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 29 до 31 юли. Двама са приети в болницата, на трима е оказана лекарска помощ, като не се е наложила хоспитализация.

63-годишен пешеходец е настанен в Отделението по реанимация със счупен таз. Състоянието му е задоволително. 52-годишна жена, блъсната от кола, е в ортопедия със счупвания в областта на китка и раменна става.

На 29 юли в болницата е транспортиран мъж, диагностициран с шизофрения, който е скочил от третия етаж. Пациентът е в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма и травми на гръбнак и корем. Пострадалият е в кома, на командно дишане.

От 29 до 31 юли спешна помощ в болницата са потърсили 186 души. Хоспитализирани са 65 от тях. Неосигурените пациенти са 24. В акушер-гинекология настанените са 16, в ортопедия – 12, детско – 10, във вътрешните отделения – 9, хирургия и инфекциозно – по 6, неврология – 2, и по 1 в урология, неонатология, УНГ и лицево-челюстна хирургия.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев